Ajutați-l pe Codruț!

Dragi colegi și părinți,

Profesia mea este de profesor la învățământul primar. La școala unde lucrez, în clasa I pe care o „diriguiesc” (alături de clasa a III-a, pentru că lucrez la simultan), am doi copii cu probleme legate de anumite handicapuri: o fetiță de 8 ani cu retard intelectual diagnosticat de medic, al cărei caz îl voi expune, probabil, cu altă ocazie, precum și un băiețel cu probleme grave de vedere. Aș vrea să discutăm cazul acestui copil și – eventual – să-l putem ajuta cumva. Numele lui este Voicu Codruț-Valentin.

Aș putea spune că situația acestui copil este una specială. Sigur că în țară există copii cu afecțiuni mai grave decât a lui, dar problema este că în cazul lui situația se poate ameliora dacă se intervine la timp. Ce vreau să spun?

În copilărie, mama acestui copil a avut și ea probleme de vedere, care însă s-au ameliorat. De aceea, tind să cred că este o chestiune ereditară. Situația financiară a familiei nu le permite decât să-i facă un control sumar, nu unul amănunțit de care ar avea atâta nevoie! Se pare că și cel puțin una dintre cele două surori ale sale are probleme legate de vedere. În ceea ce-l privește pe el, problemele au început pe când era la grădiniță. Fiind dus la un oftalmolog, acesta i-a prescris o rețetă pentru ochelari foarte puternici. Din câte știu, dioptriile sale sunt de +5 sau +6, ceea ce este foarte mult. Deși l-am pus în banca întâi, îi este foarte greu să vadă la tablă, iar când citește trebuie să țină cartea foarte aproape de ochi. Îmi este atât de milă de el, mai ales că este un copil bun la carte! Mai grav, medicul i-a avertizat pe părinții acestuia că este posibil să apară probleme cu auzul, ceea ce, din păcate, începe să se adeverească! Tare mi-e teamă ca boala acestuia să nu ducă la orbire și surzenie! Imaginați-vă cum ar fi să trăim totdeauna într-un întuneric și o tăcere totală! Groaznic!

Având în vedere situația sa, am rugămintea să încercăm, atât cât putem, să îl ajutăm și să facem cunoscută situația sa. Poate mai există o șansă și pentru el! Cu alte cuvinte, SOS, CODRUȚ!

Vă mulțumesc în numele familiei și al meu personal!

8 martie 2011:

De multe ori nu vreau să cred cât de reci suntem noi, românii, care de multe ori ne lăudăm cu ospitalitatea și bunătatea gintei noastre latine! Totuși, nimeni nu a binevoit nici măcar să posteze un comentariu de încurajare, darămite să ajutăm acest copil cu ceva! Măcar o îndrumare către vreo organizație de într-ajutorare a copiilor cu probleme, ceva! Dar… nimic! Nu mai pot să spun decât atât: păcat, mare păcat…

Reclame

Despre Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie
Acest articol a fost publicat în social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s