Un om inimos, o școală model

În cadrul sondajului „ÎN ROMÂNIA, ȘCOALA ESTE…”, unul dintre posibilele răspunsuri era „un loc plăcut”. Am constatat, din păcate, că nimeni nu a votat această variantă. Oare de ce?

În articolul acesta vreau să prezint o persoană foarte dragă mie, un om care mi-a fost unul dintre modele în viață. Numele domniei sale este Ion Popescu. Pe omul acesta îl cunosc de mai bine de 27 de ani. În clasa a V-a mi-a fost profesor de matematică. Apoi, începând din clasa a VI-a mi-a fost profesor de limba și literatura română și limba franceză până în clasa a VI-a. În clasa a VIII-a mi-a fost profesor de limba latină.

Un om drag inimii mele… Un om cu peste 30 de ani de activitate didactică, majoritatea în comuna noastră natală. Un om de o deosebită valoare și un profesionist desăvârșit. Era pur și simplu o plăcere să participi la orele sale. Știa și știe să se apropie de sufletul elevului, de inima lui, de intelectul lui. Știa și știe să se apropie și să se aplece cu dragoste părintească de elev. Nu pot uita orele de franceză, când pur și simplu își etala cu atâta eleganță tactul pedagogic! Este un om pe care sunt sigur că Dumnezeu l-a înzestrat cu puterea de a face sufletul elevului să vibreze. Un om care, prin modestia sa, a avut de multe ori mai mult de pierdut decât de câștigat! „C-așa-i la noi!” – vorba românului.

Mai mult decât atât, am avut privilegiul de a-l avea o bună perioadă director, deoarece prin anul 1997 (dacă nu mă înșel) a fost ales în această funcție în urma ieșirii la pensie a fostei doamne director. În toată această perioadă de când domnia sa este director pur și simplu am observat o „înflorire” a școlii pe care cu onoare o conduce, Școala cu clasele I-VIII Gurbănești, județul Călărași. Un om inimos, un colectiv inimos! Un om extraordinar de muncitor, care, prin munca sa și prin meritele sale a dobândit un loc binemeritat în comunitate și nu numai. De multă vreme omul acesta a căpătat o la fel de binemeritată recunoaștere până la nivel de inspectorat școlar. Mulți oameni ar fi în stare să-și scoată pălăria cu respect în fața sa! De când este director a câștigat, cu sprijinul colectivului – și mai ales cu sprijinul nemijlocit al unei alte persoane la fel de inimoase (despre care probabil voi scrie un alt articol altădată, deoarece este la fel de cunoscută la nivel de inspectorat), doamna învățător Stela Mareș – câteva proiecte foarte importante, care au condus la schimbarea totală a înfățișării școlii. Localul a fost renovat într-un timp relativ scurt, sălile de clasă au fost dotate cu material didactic nou, a fost construit un grup sanitar modern, au fost dotate două laboratoare cu calculatoare moderne și alte realizări pe care altcineva – oricât ar încerca – nu le poate contesta. Toate acestea au fost realizate prin muncă susținută! Bravo!

Una dintre dorințele pe care le am referitoare la sistemul acesta de învățământ ar fi să întâlnim astfel de persoane în toate sectoarele cheie din cadrul ministerului și inspectoratelor. Nu știu dacă acest vis mi se va împlini, deoarece de regulă oamenii cu adevărat valoroși de multe ori sunt dați la o parte, marginalizați, în favoarea altora, pe fondul culorii politice…

FELICITĂRI DOMNIEI SALE ȘI ÎNTREGULUI COLECTIV DE LA ȘCOALA CU CLASELE I-VIII GURBĂNEȘTI, JUD. CĂLĂRAȘI!

Fotografiile au fost luate de pe http://scoli.didactic.ro/scoala_gurbanesti

Reclame

Despre Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie
Acest articol a fost publicat în personalități locale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un om inimos, o școală model

  1. Pingback: Un cadru didactic special, formator de formatori | Școala – universul copilăriei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s